måndag 30 april 2012

Gubbrock och alkoholfri kväll.

Nu kommer folk hata mig och känna sig träffade. Men jag ska nu recensera min första Rockbar. 

I torsdags, 26/4 var det återigen Rockbar på Harrys. Banden Veronica Lake och Alonzo & Fas 3 skulle spela. Det var mycket folk. Jag gillar att det faktiskt blir så fullt numera, även om många skulle kunna utebli. Tyvärr är det ju så att mycket av Linköpings patrask kommer när det är Rockbar. Harrys har lite den stämpeln här. Eller det är vad jag tycker iaf. Folk är liksom mer sugna på öl, som är DYR och BLASKIG, än musiken. Tyvärr.
   Första bandet, Veronica Lake, levererade. Kände igen en person i bandet, Emil som är Turbonegros typ president här i Linköping. De spelade schysst musik, lite allt möjligt och gjorde en kort spelning.
   Sen tog det lång tid innan gubbarna var uppe på scen. Alonzo var redan svettig som att han kom från en annan konsert alldeles nyss. De var bra! De spelade rått och de drog igång publiken direkt. Ett positivt tecken är när alla gamla stofiler ramlar från baren och kommer ner från trapporna när de hör tonerna av sin ungdom.
   Men det jag verkligen inte tyckte om var att jag inte hade någon aning om vad jag skulle få se. Jag är inte alls inlyssnad på KSMB, men jag känner igen det när jag hör det. På Facebook hemsidan så fattade jag det som att det var ett nytt band, med gamla goda medlemmar från div nedlagda eller fortfarande presterande,  med nya låtar fast det bara fanns 2 stycken på Spotify.
   Jag blev irriterad på dessa människor som kom dit för ölen och upptäckte att deras gamla idoler helt plötsligt var på scen, som om de var sända från ovan. Människor där man undrade vad de egentligen hade för identitet, hade ljusa chinos, skjortorna instoppade i byxorna, drack Corona, hade glasögon och begynnande flint-såg allmänt "snälla och städade ut", som om de jobbade på kontor-men alla kunde VARENDA låt med bandet.
   Jag blev rent ut sagt förvånad och irriterad. Jag var trött och folk tyckte jag var konstig för att jag inte drack något för jag skulle upp tidigt dagen efter.
VARFÖR MÅSTE MAN JÄMT DRICKA NÄR MAN GÅR PÅ SPELNINGAR UTE?
   Det är tyvärr sånthär som gör att jag tappar hoppet om musik och människor. När de inte har någon koll och klappar mig på huvudet för att jag inte alltid förstår allt.

Förlåt hela Rockbarfolket, men ibland önskar jag att det var lite folk som när det var på Atmosfär på Konsert och Kongress.

Nästa gång, den 31/5, spelar Black Belt och Märvel. DET kommer bli grymt. Jag vet det. Märvel var jättebra senast jag såg dem, på Rockbar på Atmosfär. Så jag vet att de levererar denna gången med, kommer nog en recension där med ska ni se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar